< Terug

BBQ plukspek Caribisch

Ingrediënten
Ingrediënten:
  • 1 kg varkensbuik zonder been en met zwoerd.
  • 10 gram colorozozout, Verstegen 650767.
  • 150 gram richtaste Caribbean fruit, Verstegen 650728.
  • 10 gram spicemix de mondo chimichurri, Verstegen 651152.
Bereiding
Bereidingswijze:
  • Snijd de varkensbuik in tot op het zwoerd zoals een blokjespatroon.
  • Meng de richtaste marinade Caribbean fruit met het colorozout en marineer de varkensbuik.
  • Vacumeer de buik en laat deze 24 uur doorkleuren in de koelcel.
  • Gaar de gemarineerde buik af op 72 graden stoom tot een kern van 68 graden.
  • Laat de varkensbuik afkoelen in de koelcel.
  • Pak het plukspek uit het vacuum en kruid de bovenzijde met de spicemix del mondo chimichurri.

Bereidingsadvies:

Gaar het BBQ plukspek op de BBQ tot het zwoerd krokant is.

Variatietip:

Verwijder het zwoerd en snijd het plukspek in blokjes. Marineer de blokjes met 50 gram world grill Persian market, Verstegen 651294 per kilo en rijg op een spiesje.

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen