< Terug

Eendenborst met zuurkool

Ingrediënten
Ingrediënten:

* 30 gram roomboter                                                                 500001

* 1 ui, gesnipperd

* 100 gram katenspek, blokjes                                             101379

* 1/2 tl karwijzaad                                                                        650806

* 1 el suiker                                                                                       651637

* 200 ml sinaasappelsap

* 2 grote eendenborsten

Bereiding
Bereidingswijze:

*Verhit de boter in een pan en fruit de ui.

* Roer de katenspek blokjes erdoor en bak  even mee

* Voeg de zuurkool, de karwijzaadjes en suiker toe en schep om

* Giet de sinaasappelsap toe em breng tegen de kook aan.

* Leg het deksel op de pan en stoof zachtjes gaar in 30 minuten

* Snijd de vette kant van de eendenborst kruislings in ( niet het vlees)

* Bestrooi met zout en peper

* Verhit een koekenpan ( zonder vet) en bak de eendenborst met de vette kant naar beneden voor ongeveer 7 minuten op een hoog vuur

* Bak de andere kant 3 minuten

* Laat de eendenborsten 5 minuten rusten onder aluminium folie, snij daarna reepjes van de eendenborst

* Verdeel de zuurkool over een schaal en leg de eendenborst er dakpansgewijs overheen

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen