< Terug

Uplander bratwurst

Ingrediënten
Ingrediënten:

* 9 kg doorregen varkensvlees

* 1 l koud water

HULPSTOFFEN

* 16 gr nitrietpekelzout                                                           656883

* 2 gr witte peper                                                                         650823

* 1,5 gr foelie                                                                                   655776 

* 3 gr gebroken witte peper                                                   650823

* 8 gr gedroogde paprikavlokken                                       654628

* 0,5 gr natriumascorbaat

* 2 gr fosfaat

* 5 gr gedroogde uitjes                                                             656850

* 20 gr rijstebloem                                                                       650766

* 0,5 gr gemalen lavas                                                                650785


Bereiding
Bereidingswijze:

* Verklein de grondstoffen door de 3 mm plaat en vermeng deze met alle hulpstoffen tot een goede binding

* Eindtemperatuur maximaal 12 graden Celsius

* vul het deeg af in een smalle varkensdarm of brede schapensnaar en portioneer de worstjes op 60 gram

* Gaar de worst op 78 graden Celsius tot kern 74 graden Celsius

* Gedurende 10 minuten afkoelen in koud stromend water

* Ophangen met een plastic zak er om heen in een koelcel 2-4 graden Celsius

* Na doorkoeling eventueel vacumeren en na pasteuriseren

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen