< Terug

Bavette Bastard

Ingrediënten
Ingrediënten:

1 kilo bavette 605906
6 plakken Bourgondische Plaatham 109012
50 gram groene pesto 550007
100 gram bladspinazie 400423
100 geraspte mozzarella 500056
10 gram pijnboompitten 750470
10 stuks zongedroogde tomaatjes 550016
3 stuks knoflookteentjes 406811
40 gram Scheid Kruidenolie Saphiro Winzersteak 657556
40 gram Hela Bruschettakruiden 653796
zwart katoenkoord

Bereiding
Bereidingswijze:
  • Snijd het vlees open als een plaat, en hak de knoflookteentjes grof.
  • Smeer de binnenzijde van het vlees in met de groene pesto.
  • Leg hierop de plakjes Bourgondische Plaatham en bestrooi vervolgens rijkelijk met de bruschettakruiden.
  • Leg hier vervoglens alle ingrediënten op (de spinazie, mozzarella, pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes en gehakte knoflookteentjes).
  • Rol het vlees op en knoop hem netjes vast met het zwarte katoenkoord.
  • Smeer de buitenzijde heel lichtjes in met de kruidenolie.
  • Bestrooi als laatste de rollade met de bruschettakruiden.
  • Presenteer hem op een mooie schaal in de toonbank.

Bereidingsadvies BBQ:
Verwarm de bavette indirect bij 120°C totdat kerntemperatuur 50°C bereikt. Grill nu het vlees heel kort boven de hete kolen, totdat het een mooie grillkleur heeft gekregen.

Bereidingsadvies oven:
Braad de rollade op hoog vuur aan en leg deze vervolgens in een ovenschaal en gaar hem in een voorverwarmde oven op 175°C totdat de kerntemperatuur 55¯C bereikt. 

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen