< Terug

Curryworst kant en klaar

Ingrediënten
Ingrediënten:

Voor 100 kilo curryworst

  • 50 kilo varkenssnippers 70/30
  • 20 kilo spek zonder zwoerd
  • 10 kilo varkenswangetjes
  • 20 kilo ijs
  • 2 kilo zout
  • 1 kilo peterselie 654953
  • 1 kilo Braadworst Gold 654904
  • 100 gr Bonusal Fine/Z 654905
  • Schapensnaren, kaliber 24/26

Per kg vlees en vet:

  • 5 gr Brätafirm PE 954906
Bereiding
Bereidingswijze:
  1. Maal het spek door de 3 mm plaat en maal het overige vlees door de 3 mm plaat.
  2. Laat het vlees 5 rondjes droogdraaien in de cutter met de ingrediënten.
  3. Voeg ongeveer ⅓ van het ijs toe en cut op hoge snelheid. Voeg geleidelijk de rest van het ijs toe.
  4. Voeg het vet toe wanneer de temperatuur -1 tot 1°C graden is.
  5. Snijd het braadstuk in de gewenste mate van vetreductie (temperatuurbereik: 12-15°C).
  6. Vul de voorbereide darmen en broei bij 72°C tot een kerntemperatuur van 70°C.
  7. Laat afkoelen en snijd in plakjes van ± 0,8 - 1 cm dik.

Maak de curryworst af door middel van de bijbehorende currysaus! 
https://www.vavdivers.nl/ondersteuning/recepten/curryworstsaus

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen