< Terug

Piri Piri oerhammetjes

Ingrediënten
Ingrediënten:
  • Varkenskuiten met spaakbeen
  • Tandoori marinade Epos (651920)
  • Colorozozout Epos (651971)
  • Piri-Piri saus Epos (201691)
Bereiding
Bereidingswijze:
  • Marineer de oerhammetjes met 100 gram Tandoori marinade en 10 gram Colorozozout per kilo vlees.
  • Vacumeer het geheel en laat het 24 uur per centimeter doorsnee marineren.
  • Gaar de hammetjes daarna in een kookketel op 78 °C gedurende ongeveer 3 uur.
  • Snijd de oerhammetjes in dunne plakjes, zoals bij de echte beenham bijvoorbeeld.
  • Vermeng vervolgens 1 kilogram gesneden oerham met 200 gram Piri-Piri saus.

 Variaties

  • Leg in een braadsleetje het gegaarde oerhammetje en drapeer de Piri-Piri saus erover.
  • Verwarm het geheel 20 minuten op 120 ºC in een voorverwarmde oven. Lekker bij witte rijst.

 

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen